Fran en handelserik afton i Wien, till ett riktigt snajsigt Berlin

Haloba!

Just nu rapporteras det fran ett mystiskt stalle nagonstans i Berlin. Men det tar vi och gar in pa narmare lite senare, for forst skall vi ga igenom midsommarafton i Vienna.

Fina Wien var en riktigt trevlig stad. Vi borjade midsommarkvallen med att springa runt och leta restaurang. Pa vagen stotte vi pa en marklig typ. Outfit: tighta badbyxor, gron t-shirt med tryck, crocs, pirat-bandana och en liten kasse. Han sade sig jobba pa italiensk TV, med att resa runt och rapportera typ roda mattan- grejer pa markliga utestallen. Jaha, tankte vi, da borde han val anda kanna till ett par bra utestallen (normala dock) som han kunde tipsa om oss. Han berattade da om ett stalle som han blev absolut lyrisk nar han tankte pa det, och som han ocksa hade besokt kvallen innan. Det var ett stalle dar man forst kunde sta och ta en drink, ragga upp nagon, och sedan - da tog man med sin flirt in till ett rum precis bredvid baren. Dar lekte man lekar sa han. Vada for lekar fragade vi? Han bojde sig fram lite och med nagot lagre rost sa han med glimrande ogon "sadomas". Okej sa vi. "All men are slaves" sa han. "Hejda" sa vi.

I alla fall. En maltid senare gick vi in pa ett mycket snyggt stalle dar vi kopte en drink var. Vi traffade ett par jattetrevliga people som sa att dem visste ett stalle dar man kunde dansa och ha kul. Midsommarstang saknades dock, men dansen fanns ju sa vi tackade glatt ja och foljde med dem till Cream som det hette. Det visade sig att dem kande de som hade stallet sa vi halsade pa agaren, satt i vip- soffan och hade det mycket nice. Det var bara en av de tre killarna som kunde engelska, men en av de som inte kunde var trevlig pa annat satt - han kopte tre rosor var till oss. Da blir man glad. Vi fick alltsa blommor pa midsommar ocksa. Fulländad - JA!

Sa igar drog vi vidare till Berlin, och hittade hotell/hostel med en gang. Hade en ganska lung kvall trotta efter 10 (!) timmars tagresa. Besokte checkpoint charlie, dar jag ocksa skriver ifran nu, och satt lange pa restaurangen och pratade innan vi akte tillbaka till hotellet och lade oss for en natts somn.

Idag ar vi turister och sightseear som aldrig forr. Vi har precis varit vid muren och fotograferat och kollat. Riktigt maktigt var det. For att fullanda turistgrejsen kopte vi aven ett vykort var med en bit av muren inbyggd i kortet. Snajs. Sa, nu - checkpoint charlie, en annan del av muren, starbucks, lunch, brandenburger tor och sedan far vi se vart vara vilda ben bar oss. Ar det nagonting vi har lart oss under den har resan sa ar det ju att man vet aldrig just det, vart man hamnar.

Vi saknar er darhemma, men lever livet den sista tiden pa var livs lufffff. tufftuff.

/Elisabeth och Karin, Berlin

Kommentarer
Postat av: Mamma Jessica

Jaa, vad ska man säga? Jag är mer än glad att ni snart är tillbaka i Sverige igen... förstår att ni har kul men liiiite nervöst att som förälder läsa om er framfart i Europas huvudstäder..! Var nu rädda om er, vet att det är tjatigt att höra, så ses vi snart!!!

Puss och kram

Mamma Jessica

2010-06-27 @ 23:03:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0